Als je al Nederlands spreekt op ongeveer A2-niveau, kun je bij NedLes beginnen aan een cursus voor halfgevorderden. In een halfgevorderdencursus werk je toe naar B1-niveau. Dat is het niveau van het Staatsexamen NT2-1. 

Bij NedLes hebben we verschillende cursussen voor halfgevorderden. Welke cursus het beste bij je past, hangt af van je wensen en van je tijd. 

Halfgevorderden standaard

Al onze cursussen zijn snel en intensief, dus onze standaard halfgevorderdencursus Halfgevorderden standaard ook. We verwachten dat je drie keer per week naar de lessen komt, je huiswerk maakt en probeert om ook buiten de klas veel te oefenen. Je leert in deze cursus in twaalf weken Nederlands tot B1-niveau.

Halfgevorderden voltijd

Heb je tijd om fulltime Nederlands te leren? Dan is onze cursus Halfgevorderden voltijd misschien iets voor je. Op een unieke, effectieve manier leer je dan in slechts zes weken Nederlands tot B1-niveau. Deze cursus kun je niet combineren met een baan of met een studie. Je moet zes weken lang minstens 40 uur per week kunnen oefenen en studeren. 

Halfgevorderden online

Wil je vanuit huis en op een flexibele manier Nederlands leren? Dan kun je kiezen voor onze online cursus Halfgevorderden online (A2 – B1). Je leert in je eigen tempo Nederlands, door de ideale combinatie van zelfstudie, online groepsles en persoonlijke hulp van je docent. 

Halfgevorderden plus

Heb je al eens een halfgevorderdencursus gedaan, maar is je kennis weggezakt of wil je extra oefenen? En wil je uiteindelijk Staatsexamen NT2-2 halen? Dan kun je onze cursus Halfgevorderden plus volgen. In twaalf weken herhaal je dan alle stof van een halfgevorderdencursus en breid je je kennis van grammatica en vocabulaire uit.    

Twijfel je nog? Neem contact met ons op voor een gratis en vrijblijvende intake.

En wat kun je dan, aan het einde van een halfgevorderdencursus bij NedLes?

Je kunt onder andere…

  • … zeggen wat je van een film, boek of sportwedstrijd vindt. Je kunt uitleggen waarom je iets goed, interessant of vervelend vindt. En als iemand zijn mening geeft, kun je zeggen dat je het ermee eens bent – of juist helemaal niet. 
  • … in het Nederlands een telefoongesprek voeren met de gemeente, de dokter en de kapper. Als iemand niet bereikbaar is, kun je een boodschap doorgeven of een bericht sturen. 
  • … zonder moeite praten over gebeurtenissen in het verleden, in de juiste tijd. Je kunt vertellen wat je nu aan het doen bent, en wat je in de toekomst wilt gaan doen. 
  • … Nederlanders goed verstaan, op tv of op straat. Je vraagt nog maar af en toe of iemand iets langzamer kan praten. En ook zelf praat je een stuk sneller en makkelijker. 

Na een halfgevorderdencursus kun je je voorbereiden op het Staatsexamen NT2-1, of doorgaan met een cursus voor gevorderden (B1 – B2).