Als je al Nederlands spreekt op ongeveer B1-niveau, kun je bij NedLes beginnen aan een cursus voor gevorderden. In een gevorderdencursus werk je toe naar B2-niveau. Dat is het niveau van het Staatsexamen NT2-2. 

Bij NedLes hebben we verschillende cursussen voor gevorderden. Welke cursus het beste bij je past, hangt af van je wensen en van je tijd. 

Gevorderden standaard

Al onze cursussen zijn snel en intensief, dus onze standaard gevorderdencursus Gevorderden standaard ook. We verwachten dat je drie keer per week naar de lessen komt, je huiswerk maakt en probeert om ook buiten de klas veel te oefenen. Je leert in deze cursus in twaalf weken Nederlands tot B2-niveau.

Gevorderden voltijd

Heb je tijd om fulltime Nederlands te leren? Dan is onze cursus Gevorderden voltijd misschien iets voor je. Op een unieke, effectieve manier leer je dan in slechts zes weken Nederlands tot B2-niveau. Deze cursus kun je niet combineren met een baan of met een studie. Je moet zes weken lang minstens 40 uur per week kunnen oefenen en studeren. 

Gevorderden plus

Heb je al eens een gevorderdencursus gedaan, maar is je kennis wat weggezakt of wil je extra oefenen? Dan kun je onze cursus Gevorderden plus volgen. In twaalf weken herhaal je dan alle stof van een gevorderdencursus en breid je je kennis van grammatica en vocabulaire uit.

Twijfel je nog? Neem contact met ons op voor een gratis en vrijblijvende intake. 

En wat kun je dan, aan het einde van een gevorderdencursus bij NedLes?

Je kunt onder andere…

  • … discussies voeren over uiteenlopende onderwerpen: van de gezondheidszorg in Nederland tot het verduurzamen van de stad Amsterdam. Je kunt voor- en tegenargumenten verwoorden en je klasgenoten van jouw gelijk overtuigen. 
  • … begrijpen waarom ‘Ik ben gisteren voor vrienden gekookt’ iets heel anders is dan ‘Ik heb gisteren voor vrienden gekookt’. 
  • … vertellen wat je zou doen als je een miljoen euro zou winnen, of als je de minister-president van Nederland zou zijn. Je kunt vertellen wat een vriend zou moeten doen om zijn Nederlands te verbeteren.  
  • … naar Nederlandse tv-programma’s kijken of naar Nederlandse podcasts luisteren voor je ontspanning. Als je de krant of een boek leest, hoef je bijna geen woorden op te zoeken. 

Na een gevorderdencursus kun je je voorbereiden op het Staatsexamen NT2-2, of doorgaan met een cursus voor vergevorderden (B2 – C1).