Als je al Nederlands spreekt op ongeveer B2-niveau, kun je bij NedLes een cursus voor vergevorderden volgen. In een vergevorderdencursus werk je toe naar C1-niveau. Dat is het hoogst haalbare niveau, vergelijkbaar met de taalbeheersing van een academisch opgeleide Nederlander. 

Bij NedLes hebben we twee cursussen voor vergevorderden: Vergevorderden A en Vergevorderden B. De cursussen zijn op hetzelfde niveau, maar behandelen verschillende onderwerpen. Je kunt zowel beginnen met deel A als met deel B.

Twijfel je nog? Neem contact met ons op voor een gratis en vrijblijvende intake. 

En wat kun je dan, aan het einde van een vergevorderdencursus bij NedLes?

Je kunt onder andere…

  • … je heel precies uitdrukken en de nuanceverschillen tussen woorden begrijpen. Je begrijpt de specialistische woorden uit jouw vak- of studiegebied en kunt die goed gebruiken. 
  • … complexe teksten begrijpen en samenvatten. Je kunt er je mening over geven en je kunt oplossingen bedenken voor ingewikkelde problemen. 
  • … zonder problemen een zin als ‘Ik vind dat er op korte termijn iets aan gedaan moet worden’ van je tong laten rollen. De Nederlandse grammatica heeft namelijk geen geheimen meer voor jou.
  • Kortom: er blijft misschien altijd ruimte voor verbetering, maar in jouw geval echt nog maar heel weinig!

Na een vergevorderdencursus hebben we helaas geen andere cursus meer voor je – maar misschien wil je voor ons komen werken?