Bea van den Berg


Hallo! Ik ben Bea van den Berg en ik verzorg bij Nedles de workshop ‘Spreken en Presenteren’.

Ik ben afgestudeerd aan de Hogeschool voor de Kunsten te Utrecht, faculteit theater en drama. Daarna heb ik gewerkt als actrice, theaterdocente, spreekster en  coach voor spreken in het openbaar.

Mijn belangstelling voor het werken met mensen uit andere culturen begon reeds op de academie tijdens mijn studie. In Berlijn heb ik in die tijd een aantal keren seminars geleid van studenten afkomstig uit andere werelddelen, waarbij spel en drama als communicatiemiddel werd ingezet.

Na mijn studie heb ik lange reizen mogen maken naar West-Afrika en Latijns-Amerika, die mij veel inspiratie hebben gegeven voor mijn latere werk. Ik vind het heel inspirerend om te werken met anderstaligen. Ik hou van mensen met al hun unieke levensverhalen.

Mijn passie ligt bij de menselijke stem met heel zijn klankkleur, bij taal, bij literatuur. En al deze liefdes breng ik samen in mijn werk. Ik hoop dat we elkaar kunnen ontmoeten in verhalen, teksten en taal, in dat wat ons met elkaar verbindt.

Ik werk al vele jaren met mensen uit alle hoeken van de wereld, zowel in Nederland als in België.  Bijvoorbeeld voor KunstZ te Antwerpen, waar ik elk jaar meewerk aan een voorstelling. En als ik dan de geschikte teksten heb gevonden geeft het zo’n vreugde om die teksten te horen in een andere klankkleur en met een ander accent. Het plezier van het spreken van een mooie tekst kan je vleugels geven.

Ik geef veel persoonlijke aandacht en van collega’s krijg ik vaak te horen dat de mensen waarmee ik werk zich zekerder gaan voelen en dat hun zelfgevoel groeit.

Ik heb enorm veel zin om deze workshop te geven en jullie te ontmoeten!