Jurre Janssen


Hoi! Ik ben Jurre Janssen en ben sinds kort docent bij NedLes. Ik volg momenteel de opleiding NT2 aan de VU en geef hiernaast op verschillende scholen les in TOB (Taal- en Ouderbetrokkenheid). De afgelopen 6 jaar werkte ik bij World Press Photo op de tentoonstellingsafdeling en heb ik veel van de wereld gezien. Nu ik vader ben van twee kinderen bevalt deze carrière-switch me uitermate goed. Ik ben nog nooit zo praktisch, zo concreet bezig geweest met mensen.

Ik probeer in mijn lessen mijn leerlingen te activeren, zelfredzaam te maken en enthousiast te krijgen voor de taal. Ik leer iedere dag dat ieder mens anders leert en een andere benadering behoeft. Dit maakt het vak van docent zo boeiend.

Naast het lesgeven organiseer ik met mijn Syrische compagnon en vriend Wissam (culturele) evenementen voor Nederlanders en nieuwkomers, met als doel een brug te slaan tussen beide groepen. Ook proberen we in de regio IJmond vluchtelingen aan het werk te zetten. Naast taalonderwijs zien we dit als onmisbaar in het streven naar een gemakkelijkere integratie.