Lishe Los


Hallo, mijn naam is Lishe. Ik heb verschillende studies gedaan: apothekers-assistente, zweminstructrice, culturele antropologie ( visuele – en medische antropologie), 1ste graads docent maatschappijleer / maatschappijwetenschappen en uiteindelijk vijf jaar geleden mijn NT2 certificaat. Sinds 2014 mag ik mij gecertificeerd BVNT2-docent noemen.

Tijdens mijn studie culturele antropologie gaf ik Nederlandse les aan vluchtelingen, asielzoekers en ongedocumenteerden bij het ASKV. Verder heb ik zowel bij Amnesty International als ook bij Vluchtelingenwerk Nederland gewerkt als juridisch medewerker.
Wat mijn werk als NT2-docent zo interessant maakt, is dat geen dag hetzelfde is: andere niveaus, andere cursisten en andere onderwerpen die aan bod komen. Ik ben een echte Montessori docent en hecht veel aan de karakteristieken ‘hoofd, hart, handen’; uitdagend lesmateriaal dat aansluit bij de beleving van mijn cursisten.

Verder vind ik het belangrijk dat cursisten leren reflecteren op hun eigen werk en zelf leren vaststellen hoever zij in hun ontwikkeling zijn en wat de volgende stappen zijn. Van de verschillende werkvormen ben ik altijd het meest enthousiast over het binnenhalen van de buitenwereld door middel van rollenspel of simulatie. Ik kijk graag naar talenten van ieder individu en houd van complimenten geven. Mijn visie over leren: “Leren moet een feestje zijn”. Een goede beheersing van de taal is essentieel om de cultuur van een land te kunnen begrijpen en het een
feestje te laten worden.