Merel Ligtelijn


Mijn naam is Merel Ligtelijn. Ik ben afgestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam, in de Sociale Geografie van de Ontwikkelingslanden. Na mijn studie ben ik in de journalistiek beland. Ik schrijf artikelen, boeken, maak tentoonstellingen en ontwikkel/realiseer uiteenlopende projecten. Ik werk tussen de bedrijven door aan een publicatie over een Inupiat-dorp in Alaska, waar ik meermalen ben geweest en over heb gepubliceerd. 
Ik ben ook gecertificeerd NT2-docent en geef met veel liefde Nederlandse les aan zowel hoger opgeleiden als (anders)analfabeten, bij verschillende taalscholen en instituten. Sinds februari 2017 ook bij NedLes. Bijzonder inspirerend om al die mensen uit verschillende culturen / werelddelen te ontmoeten en, hopelijk, ook vooruit te kunnen helpen.
Samen met een collega uit het veld ontwikkel ik de taalcursus,Taal&Theater: Nederlands leren via het maken van je eigen theaterstuk. Sleutelwoorden hierbij: samenwerking en persoonlijke inbreng van je talenten, verhalen, dromen.