Sarah Bouanan


Mijn naam is Sarah Bouanan, een 25-jarige jongedame uit Amsterdam. Ik heb drie jaar geleden de lerarenopleiding Nederlands aan de Hogeschool van Amsterdam gevolgd. Daarna kwam ik er al vrij snel achter dat ik méér wilde dan alleen maar met het vak Nederlands bezig zijn. Ik vind het een enorme uitdaging om mensen met allerlei verschillende culturele achtergronden kennis te laten maken met onze taal, die uiteindelijk ook jullie taal wordt! Daarom besloot ik eerst als taalvrijwilliger bij het ABC-Buurtvrouwencontact een-op-een lessen te geven aan geïsoleerde migrantenvrouwen.

Daarna heb ik op diverse werkplekken allerlei mooie mensen ontmoet met allemaal een identieke droom: beter Nederlands leren spreken! Ik vind het prachtig om van dichtbij te mogen aanschouwen hoe deze mensen, ieder op hun eigen unieke manier, zich de taal eigen proberen te maken. Het is voor mij, net als de taalleerders, ontzettend leerzaam zowel de verschillen als overeenkomsten te signaleren bij diverse groepen die de Nederlandse taal stapsgewijs proberen te leren. Zo heb ik op het ROC in Amsterdam met expats gewerkt die voornamelijk tegen uitspraakproblemen aanliepen en hun Nederlandse woordenschat wilden uitbreiden. Dat facetten als uitspraak en woordenschatonderwijs van essentieel belang zijn, merkte ik ook bij anderstalige jongeren van het Taalcentrum te Almere. Wat was het fijn en erg leerzaam om zowel met jonge als iets oudere mensen te werken!

Mensen helpen in het leren van een nieuwe taal is voor mij meer dan een passie. Het geeft mij een enorme voldoening als ik anderen een beetje op weg geholpen heb in hun taalontwikkeling. Ik vind het verzorgen van privélessen, naast de inspirerende groepslessen, tevens een heel leuke bezigheid! Tot slot lees ik graag of maak ik lange wandelingen door het Amsterdamse bos.

Ik hoop jullie in een van de cursussen te mogen ontmoeten!