Cursussen Nederlands voor gevorderden

Als je al Nederlands spreekt op ongeveer B1-niveau, kun je bij NedLes beginnen aan een cursus voor gevorderden. In een gevorderdencursus werk je toe naar B2-niveau. Dat is het niveau van het Staatsexamen NT2-2.

Welk van deze cursussen is het meest geschikt voor mij?

Voorbereiden op Staatsexamen NT2-2?

Wil je op korte termijn het Staatsexamen NT2-2 halen en vooral daarvoor oefenen? Dan is de cursus Gevorderden standaard – De Finale het meest geschikt.

Je kennis verdiepen en B2 bereiken?

Wil je je kennis van de taal verdiepen en ruimschoots niveau B2 bereiken? Heb je een academische achtergrond en interesses? Of heb je eerder gewerkt met de methode Codeplus? Dan is de cursus Gevorderden plus – Codeplus 4 het meest geschikt.

Ben je een snelle leerder en wil je B2+-niveau bereiken?

Ben je een ervaren taalleerder en wil je snel een taal leren? Dan raden we onze intensieve cursus ‘de Derde ronde‘ (Delftse methode) aan. Deze cursus is ontworpen voor studenten op universitair niveau of hoger beroepsonderwijs met ervaring in het leren van een tweede taal, die hun vaardigheden in de Nederlandse taal naar niveau B2+ willen brengen.

Weet je het niet goed welk niveau je hebt of welke cursus het meest geschikt voor je is? Neem dan contact met ons op voor een gratis en vrijblijvende intake.

Vertellen wie je bent. Wat zijn je hobby’s, wat voor werk of studie doe je, hoe ziet je familie eruit. In dit gesprek begrijp je ook wat Nederlanders vertellen over hun leven.

Verder is het ook heel praktisch:

Google maps is handig, maar de weg vragen is veel leuker! Je kunt ook zelf aan anderen uitleggen hoe ze bij jou kunnen komen. Voor koffie met een koekje. Wist je dat dat koekje bij de koffie er maar één is? Lach er maar om!

En als je de weg kwijt bent?

Je wilt natuurlijk iets kunnen bestellen in een café of restaurant. Of kunnen praten over die typische Nederlandse gerechten. Misschien zelfs het recept begrijpen voor pepernoten!

‘Ober! Mag ik een cola, een fluitje en een wijn?’

Iedere cultuur zijn eigen gebruiken. Je hoort er nog veel meer over! En als je het leuk vindt, kun je mee met verschillende activiteiten die door NedLes georganiseerd worden. Samen zingen in een kroeg, museumbezoek of de polder in.

Doe je mee?

LEER NOG BETER NEDERLANDS

Welke cursus het best bij je past, hangt af van je wensen en van je tijd. De volgende cursussen beginnen binnenkort.

Ammar, Besan en Kevin vertellen hun verhaal

Wat vinden cursisten van NedLes van hun leven in Nederland? Hoe was het voor hen om Nederlands te leren? Is …

CURSUSAANBOD GEVORDERDEN

Leer Nederlands in je eigen tempo. We hebben verschillende soorten cursussen op elk moment van de dag.