Cursussen voor gevorderden en vergevorderden bij NedLes

Als je al Nederlands spreekt op ongeveer B1-niveau, kun je bij NedLes beginnen aan een cursus voor gevorderden. In een gevorderdencursus werk je toe naar B2-niveau. Dat is het niveau van het Staatsexamen NT2-2.

Wil je op korte termijn het Staatsexamen NT2-2 halen en vooral daarvoor oefenen? Dan is de cursus Gevorderden standaard – De Finale het meest geschikt.

Wil je je kennis van de taal verdiepen en ruimschoots niveau B2 bereiken? Heb je een academische achtergrond en interesses? Of heb je eerder gewerkt met de methode Codeplus? Dan is de cursus Gevorderden plus – Codeplus 4 het meest geschikt.

Heb je eerder de cursus de Tweede ronde (Delftse methode) gedaan?  Dan kan je verder met de Derde ronde.

Als je al Nederlands spreekt op ongeveer B2-niveau, kun je bij NedLes een cursus voor vergevorderden volgen. In een vergevorderdencursus werk je toe naar C1-niveau. Dat is het hoogst haalbare niveau, vergelijkbaar met de taalbeheersing van een academisch opgeleide Nederlander. Zie cursussen voor vergevorderden

Weet je het niet goed? Neem dan contact met ons op voor een gratis en vrijblijvende intake.

Vertellen wie je bent. Wat zijn je hobby’s, wat voor werk of studie doe je, hoe ziet je familie eruit. In dit gesprek begrijp je ook wat Nederlanders vertellen over hun leven.

Verder is het ook heel praktisch:

Google maps is handig, maar de weg vragen is veel leuker! Je kunt ook zelf aan anderen uitleggen hoe ze bij jou kunnen komen. Voor koffie met een koekje. Wist je dat dat koekje bij de koffie er maar één is? Lach er maar om!

En als je de weg kwijt bent?

Je wilt natuurlijk iets kunnen bestellen in een café of restaurant. Of kunnen praten over die typische Nederlandse gerechten. Misschien zelfs het recept begrijpen voor pepernoten!

‘Ober! Mag ik een cola, een fluitje en een wijn?’

Iedere cultuur zijn eigen gebruiken. Je hoort er nog veel meer over! En als je het leuk vindt, kun je mee met verschillende activiteiten die door NedLes georganiseerd worden. Samen zingen in een kroeg, museumbezoek of de polder in.

Doe je mee?

LEER NOG BETER NEDERLANDS

Welke cursus het best bij je past, hangt af van je wensen en van je tijd. De volgende cursussen beginnen binnenkort.

Ammar, Besan en Kevin vertellen hun verhaal

Wat vinden cursisten van NedLes van hun leven in Nederland? Hoe was het voor hen om Nederlands te leren? Is …

CURSUSAANBOD GEVORDERDEN

Leer Nederlands in je eigen tempo. We hebben verschillende soorten cursussen op elk moment van de dag.