Cursussen voor vergevorderden bij NedLes

Als je al Nederlands spreekt op ongeveer B2-niveau, kun je bij NedLes een cursus voor vergevorderden volgen. In een vergevorderdencursus werk je toe naar C1-niveau. Dat is het hoogst haalbare niveau, vergelijkbaar met de taalbeheersing van een academisch opgeleide Nederlander. Wij hebben twee cursussen voor vergevorderden. Nederlands naar Perfectie en de conversatiecursus B2-C1.

Nederlands naar perfectie

Wij werken met het boek Nederlands naar perfectie. In de cursus Vergevorderden deel 1 doen we hoofdstuk 1 tot en met 4, in de cursus vergevorderden deel 2 hoofdstuk 5 tot en met 8. Maar het niveau is hetzelfde; het maakt niet uit welk deel je eerst doet.

NB: Ben je vergevorderd en heb je een medische achtergrond? Dan kunt u na afloop van de cursus Nederlands naar Perfectie de toets voor B2+ doen voor de taalcertificaten lezen, luisteren, spreken en schrijven B2+. Deze taalcertificaten zijn een vervanging voor de  AKV toets. Alles over de B2+ examens lees je hier: https://nedles.nl/b2plus/

Nederlands voor vergevorderden, conversatiecursus

Spreek je al vrij goed Nederlands (B2 niveau) maar wil je vooral vlotter leren spreken? Wil je uitdrukkingen kunnen gebruiken zoals Je weet maar nooit! Zul je net zien!, Was dat maar waar! en veel meer? Wil je kunnen spreken over dagelijkse onderwerpen op een hoog niveau? Dan is deze cursus misschien iets voor jou. Ter voorbereiding van de les luister je vóór iedere les naar een korte podcast. De podcast vormt de basis voor de conversatie.

De cursus bestaat uit 2 delen, deel a en deel b. Ieder deel duurt 8 Je kan beide delen doen, of één van de twee.

 

Hier vind je alle cursussen voor vergevorderden.

"Het niveau was uitstekend en ik kon mijn Nederlands sterk verbeteren. Ik vond het leuk dat we elke les een ander thema hadden, en dat er altijd voorbeelden werden gebruikt om de grammatica uit te leggen, en niet alleen theorie."

Claudia Behnke
Employee at SurfSara

"I think Esther was a great teacher. She was able to teach Dutch in a very context-relevant way allowing me to understand and remember more easily. She also delivered the material in creative and playful ways that helped me contextualize and learn even better."

Loïc Chaubet
Application Scientist at Lumicks

"Mijn doel was dat ik niet meer dan 30 minuten zou verbruiken om een e-mailtje te schrijven of te antwoorden. Nu kost me dat minder dan 10 minuten! Maak ik nog steeds fouten? Natuurlijk, maar het is ook belangrijk dat ik nu meer zelfverzekerd ben. Hartstikke bedankt!"

Merve Erdogan