Anne-Marie Rosén

Bijna veertig jaar geleden kwam Anne-Marie Rosén naar Nederland. Net als de cursisten van NedLes heeft zij toen Nederlands moeten leren. Dat was misschien iets makkelijker voor haar dan voor de meeste cursisten, want haar moedertaal is Zweeds. Toch weet ze nog goed hoe lastig de uitspraak is en hoe onlogisch de preposities kunnen zijn. Uiteindelijk heeft ze twee studies in het Nederlands afgerond: Culturele Antropologie en Communicatiewetenschap. 

Sinds een paar jaar is Anne-Marie NT2-docent en ze geniet enorm van het lesgeven. Ze heeft zelf ook vele (7) talen geleerd en ze is nu bezig met het leren van Arabisch. Perfect en foutloos een taal beheersen is voor haar niet het belangrijkste. Het is belangrijker om je comfortabel te voelen en iedere dag een klein beetje beter te worden. Daarnaast moet je vertrouwen hebben in jezelf en plezier krijgen in het leren. 

In Anne-Marie’s les zit niemand stilletjes in een hoekje, maar is iedereen hard aan het werk. Er wordt veel gesproken en er zijn veel interactieve oefeningen. Ze maakt haar eigen (digitale) materialen en geeft ook graag online lessen.