Brigitte van Kaam

Brigitte is geboren en getogen in Duitsland. Ze is tweetalig (Duits-Nederlands). In Duitsland heeft ze algemene HBO leraren studie gedaan.

Na haar studie verhuisde ze naar Nederland en daar heeft ze naast ander werk ook altijd Nederlandse en Duitse les gegeven, maar sinds 12 jaar werkt ze uitsluitend nog freelance als docente.

In de loop der jaren heeft ze veel ervaring als docente opgedaan en zij vindt het belangrijk om haar cursisten op een empathische manier te motiveren en te laten zien dat een taal leren ook leuk is. Ze is altijd bezig om zichzelf verder te ontwikkelen. “Je bent nooit te oud om te leren”, is een van haar levensmotto’s. En pas als fouten durft te maken, kun je iets leren.

Omdat Brigitte al sinds haar jonge jaren van reizen houdt, zijn talen en andere culturen haar passie. Ook wist ze al vroeg dat mensen op verschillende manieren (een taal en cultuur) leren. Dat vond ze zo een uitdaging, dat ze van haar passie haar werk maakte. Naast reizen fotografeert, schildert, kookt en leest Brigitte graag.