Elise Koolhaas

Elise studeerde culturele antropologie aan de UVA in Amsterdam. Naast  haar studie gaf ze als vrijwilliger Nederlandse les in een buurthuis aan Turkse en  Marokkaanse vrouwen. Dit vond ze zo leuk dat ze besloot ook de lerarenopleiding  Nederlands te volgen. Al tijdens haar studie begon ze met werken en inmiddels heeft  ze meer dan 20 jaar ervaring in het geven van NT2 lessen. Zo gaf ze onder andere  les aan vluchtelingen, migranten en buitenlandse studenten. Sinds kort werkt zij ook  voor Nedles. 

Structuur en veel spreken kenmerken de lessen van Elise. Een goede sfeer vindt ze  daarbij heel belangrijk: als een cursist zich op zijn/haar gemak voelt, zal hij/zij niet  bang zijn om te spreken. Het contact met zoveel verschillende mensen met hun  eigen cultuur vindt ze erg leuk: iedere les is weer een reisje om de wereld! 

Inmiddels is Elise van Amsterdam naar Zeeland verhuisd omdat ze graag dichter bij  de zee en de natuur wilde leven; ook heeft ze nu haar gewenste moestuin. Naast  NT2 zijn reizen en yoga een grote passie van Elise en geeft ze hatha yoga lessen  aan pubers en volwassenen, in Nederland en, af en toe, in Afrika.