Fleur Daemen

Fleur Daemen staat al sinds 2010 voor de klas. Ze is begonnen als docent Engels als tweede taal in Londen, en ging daar na een tijdje ook Nederlandse les geven. Omdat ze Nederland en haar familie miste, kwam ze terug naar Nederland. Ze heeft toen de master Nederlands als Tweede Taal en Meertaligheid gedaan; een interessante verdieping en verbreding van wat al een aantal jaar haar vakgebied was. 

Fleur houdt ervan om mensen te helpen, dingen uit te leggen en te verduidelijken. In haar lessen creëert ze een veilige sfeer waarin cursisten veel kunnen oefenen en elke vraag kunnen stellen. Haar cursisten zorgen ervoor dat geen enkele les of cursus hetzelfde is en dat vindt zij prachtig. 

Naast lesgeven werkt ze aan projecten over meertaligheid voor leerlingen op de basisschool en middelbare school. In haar vrije tijd leest ze veel, vooral buitenlandse literatuur en klassiekers. Ze houdt ervan om creatief te zijn, bijvoorbeeld door verhalen te schrijven, tekeningen te maken of kastjes in haar huis te schilderen. Ook brengt ze graag veel tijd door met haar kat Murray.