Fouke Jansen

Na haar studie Frans en Algemene Taalwetenschap is Fouke Jansen via via het NT2-onderwijs ingerold. Daar is ze heel blij om want ook na 30 jaar geniet ze nog steeds van haar vak. Haar werk is gevarieerd. Ze schrijft veel lesmateriaal en geeft trainingen aan docenten Nederlands en NT2. En inmiddels heeft ze aan veel verschillende groepen cursisten lesgegeven.

Ze vindt het altijd weer boeiend om mensen te ontmoeten uit allerlei verschillende werelddelen en landen die ze soms niet eens kent. Verder blijft ze nieuwe dingen in de Nederlandse taal ontdekken door alle vragen van cursisten.

In haar studententijd heeft Fouke een jaar in Egypte gewoond. Daar heeft ze een klein beetje kunnen ervaren wat het betekent om een plek te moeten vinden in een andere cultuur en maatschappij, met een taal die je nog moet leren. Ze wil daarom graag dat haar lessen cursisten helpen om een fijne plek en een goede toekomst op te bouwen in Nederland. Het goed leren van de Nederlandse taal is daarbij essentieel en dat is nou precies haar vak!

In haar vrije tijd gaat ze graag naar concerten en theater- en dansvoorstellingen en ze is vrijwilliger bij Schoolmaatjes Ons. Sinds kort leert ze Syrisch. Zo weet ze weer goed hoe moeilijk het is om een nieuwe taal te leren.