Hans Haijtema

Hans heeft politieke wetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam gestudeerd. Daarnaast was hij altijd druk met het leren van andere talen, zoals Spaans, Portugees en – kortstondig – modern Hebreeuws. Na zijn studie werkte hij bijna 18 jaar als redacteur.

De switch naar het talenonderwijs maakte Hans in 2018. Kort daarna volgde hij de opleiding tot docent Nederlands als Tweede taal. Een mooi en veelzijdig beroep. Zijn doelen? Cursisten inspiratie bieden en het vergroten van hun zelfvertrouwen bij het leren van het Nederlands, dat vindt hij belangrijk. In Hans’ lessen komen de favoriete woorden van cursisten ook altijd aan bod. Hans’ favoriete woordje is ‘loodgrijs’: de klinkercombinatie o/ij roept een onheilspellend gevoel bij hem op. Zijn kleurenblindheid speelt hierbij misschien ook wel een rol, want grijs is de enige ‘kleur’ die hij goed ziet.

Hans woont in Amsterdam, houdt van voetbal, fietsen en lange afstandswandelingen maken. Lezen doet hij ook graag, zoals Nederlandse literatuur en geschiedkundige boeken. Ook is hij liefhebber van Miroslav Sasek, de beroemde Tsjechische illustrator die prachtige aquareltekeningen maakte. Tenslotte volgt Hans via podcasts de ontwikkelingen in de (inter)nationale voetbalwereld en politiek-Den Haag. Inderdaad, de politicoloog in hem leeft gewoon nog voort …