Indra van Leeuwen

 

Talen en culturen hebben mij altijd gefascineerd. Vroeger droomde ik al over verre landen en op mijn negende begon ik uit mezelf Engelse boeken te lezen in de bibliotheek. Op de middelbare school waren Frans, Engels en Nederlands mijn lievelingstalen, maar ik had altijd nog de droom om de Spaanse taal te leren.

Op mijn 24ste ging ik naar Spanje voor een aantal maanden om Spaans te studeren. 12 jaar later, woon ik hier nog. Ik geef al een aantal jaar les als NT2 docent, voornamelijk aan kinderen. Daarna ben ik begonnen met lesgeven aan volwassenen.

Ik vind het leuk dat ik mijn passie voor het leren van talen kan delen met de cursisten, maar ook hoe ik mijn ervaring als buitenlander in een ander land kan delen. Ik weet hoe het is om een nieuw leven op te bouwen in een land waar je de taal nog niet spreekt en waar je gewend moet raken aan nieuwe tradities en gewoontes. Het integreren in een nieuwe cultuur, brengt veel mooie, maar ook intense ervaringen met zich mee. Als docent besteed ik hier tijd aan in mijn lessen.

Als ik niet als NT2 docent werk, word ik nog steeds omringd door taal. Ik spreek Spaans met mijn man en wij voeden onze kinderen tweetalig op. Verder kun je mij vinden in de natuur met mijn honden, lees ik graag en ben ik actief met yoga.