Joke Willeboordse

Joke Willeboordse is geboren in Zeeland en woont sinds haar 22e in Amsterdam. Ze is NT2-docent met ruim 25 jaar ervaring, gecertificeerd sinds 1994. Voor die tijd werkte zij als activiteitenbegeleider  in verschillende zorginstellingen. Daarnaast is zij gediplomeerd docent Tekenen en Frans.

Joke geeft in en buiten Amsterdam NT2-les gegeven aan midden – en hoogopgeleiden. Zij vindt het lesgeven ontzettend leuk. Het steeds weer ontmoeten van nieuwe mensen uit de hele wereld, ieder met zijn/haar eigen verhaal en achtergrond maakt het zo interessant. Zij vindt het belangrijk een veilige leeromgeving, leerplezier en motivatie bij haar studenten te creëren. Het leren van de taal is de sleutel die veel deuren kan openen en zij vindt het mooi hier haar bijdrage aan te kunnen leveren.  

Joke werkte in haar vrije tijd als poppenspeler bij het Amsterdams Marionettentheater. Ze heeft veel gereisd in Afrika en Azië. In India gaf ze teken- en schilderles aan jonge boeddhistische nonnen in de Himalaya en gaf ze les in poppen maken en bespelen aan een jongensinternaat. In Afrika deed ze hetzelfde met volwassenen en maakte voorstellingen met hen. Ze zette een tekenatelier op voor kinderen in een dorp in Senegal. 

Joke maakt graag lange wandelingen in de natuur, houdt van bijna alle dieren, luistert graag naar muziek en leest veel.