Liuba Veretentseva

Liuba Veretentseva is docent en administratief medewerker bij NedLes. Ze plant de nieuwe cursussen en zorgt ervoor dat er voor elke cursus een goede docent is. Daarnaast ontwikkelt ze cursusprogramma’s en geeft ze zelf les. In de klas geeft ze individuele aandacht aan elke cursist en zorgt ze voor een vriendelijke en veilige leeromgeving.

Liuba is geboren in Rusland en studeerde Nederlands in Moskou. Begin 2020 heeft ze haar masteropleiding Nederlands als tweede taal en meertaligheid aan de Universiteit van Amsterdam afgerond. Ze weet dus hoe het is om een andere taal te leren! Nederlands leren is niet alleen leren hoe Nederlanders praten, maar ook begrijpen hoe ze denken. Elke nieuwe taal die je leert geeft dus ook een nieuwe persoonlijkheid en een andere manier van denken.

Liuba doet aan yoga, danst tango en gaat graag uit met haar vrienden. Ze houdt van Russische literatuur en vindt het leuk om in Amsterdam met haar kat te wonen. Ze heeft een slecht richtingsgevoel en loopt zelfs in haar geboortestad vaak de verkeerde kant op, maar in Amsterdam is ze nog nooit verdwaald. Hier voelt ze zich dus echt thuis.