Liuba Veretentseva

Liuba Veretentseva is docent en administratief medewerker bij NedLes. Ze plant de nieuwe cursussen en zorgt ervoor dat er voor elke cursus een goede docent is. Daarnaast ontwikkelt ze cursusprogramma’s en geeft ze zelf les. In de klas geeft ze individuele aandacht aan elke cursist en zorgt ze voor een vriendelijke en veilige leeromgeving. Liuba geeft in haar lessen ruimte aan elke cursist om veel te kunnen spreken en zorgt ervoor dat iedereen goede zinnen maakt en veel nieuwe woorden leert. Ze hoopt altijd dat elke student, net als zij zelf, verliefd wordt op het Nederlands!

Liuba weet precies welke obstakels in de weg kunnen staan als je een nieuwe taal leert. Nederlands is namelijk niet haar moedertaal!  Liuba is geboren en getogen in Rusland en studeerde de Nederlandse taal en de West-Europese en Russische literatuur in Moskou. Voordat ze Nederlands begon te leren, wist ze niet ineens waar Nederland lag! En toen ze voor het eerst naar de Lage Landen kwam, kon ze al B1 Nederlands spreken. Gelukkig werd ze toen gelijk verliefd op ons land!

Begin 2020 heeft ze haar masteropleiding Nederlands als tweede taal en meertaligheid aan de Universiteit van Amsterdam afgerond. Ze weet dus hoe het is om een andere taal te leren – niet alleen in theorie, maar ook in de praktijk! Nederlands leren is niet alleen leren hoe Nederlanders praten, maar ook begrijpen hoe ze denken. Elke nieuwe taal die je leert, geeft dus ook een nieuwe persoonlijkheid en een andere manier van denken.

Bij NedLes werkt Liuba vooral met de Delftse Methode, ze gelooft dat het de snelste en de meest efficiënte methode is om het Nederlands te leren. En dat het ook leuk is om in de lessen over alles en nog wat met haar studenten te spreken! ‘Jammer dat ik deze methode niet had gekend toen ik met het Nederlands begon! Anders zou ik zeker voor de Delftse Methode gaan kiezen!’ – zegt ze soms.

Liuba doet aan yoga, danst bachata en tango en gaat graag uit met haar vrienden. Ze houdt van Russische literatuur, ook al heeft ze vaak niet genoeg tijd om een boek in te duiken. Ze vindt het leuk om in Amsterdam te wonen en kan je veel over deze stad vertellen. Ze gaat ook heel graag op een lange fietsvakantie in Friesland of op Texel en wil ooit een vakantiehuisje hebben aan de kust van de Noordzee. Ze heeft een slecht richtingsgevoel en loopt zelfs in haar geboortestad vaak de verkeerde kant op, maar in Amsterdam is ze nog nooit verdwaald. Hier voelt ze zich dus echt thuis.