Nathalie Weisz

Nathalie is docent en administratief medewerker bij NedLes. Ze zorgt voor de planning van nieuwe cursussen, belt nieuwe cursisten voor intakes en staat met veel plezier voor de klas (of op een beeldscherm via Zoom)

Toen Nathalie in 2018 naar Chili verhuisde, voelde ze hoe het is om onderdeel te zijn van een samenleving zonder de taal goed te spreken. “Het is erg leuk om in een ander land te wonen, maar het kan erg vervelend zijn als je niet dezelfde taal spreekt als de mensen om je heen.” Nathalie begon een cursus spaans en na veel studeren sprak ze de taal uiteindelijk goed . Dit opende veel deuren! Ze kreeg een baan en maakte makkelijker vrienden.

“Deze ervaring in het buitenland was mijn motivatie!”, zegt Nathalie. Na haar aankomst in Nederland begon ze een opleiding tot NT2-docent, om nieuwkomers in Nederland te helpen met de taal. Zo is Nathalie na haar bachelor ‘Culturele Antropologie’ begonnen aan de master ‘Nederlands als Tweede taal en Meertaligheid’ aan de Universiteit van Amsterdam.

Tijdens deze master leerde Nathalie over de Delftse methode. Deze methode gericht op spreekvaardigheid sprak haar erg aan en niet veel later begon ze een stage bij NedLes om alles te leren over deze mooie lesmethode. NedLes was de perfecte plek voor Nathalie om te groeien als docent. De fijne sfeer op school en alle enthousiaste docenten hebben haar veel geleerd. Na haar stage werd Nathalie een van de vaste docenten van NedLes en ze geeft nu meerdere Delftse lessen per week, zowel online als offline.

“Ik ben dol op de Delftse methode! Het is de perfecte manier om een taal op een leuke en natuurlijke manier te leren. Ik geniet ervan om cursisten hierbij te helpen”, zegt Nathalie. Ze weet uit ervaring hoe spannend het spreken van een nieuwe taal kan zijn, dus daarom vindt ze het belangrijk dat haar cursisten zich op hun gemak voelen. Foutjes maken? Graag! Dat is een perfecte mogelijkheid om veel nieuws te leren.

Naast het doceren van taal, houdt Nathalie ook erg van het leren van vreemde talen.  Op dit moment leert ze Arabisch. “Het is erg leuk om nu zelf cursist te zijn! Het leren van de Arabische taal is ontzettend leuk en ik begrijp de situatie van mijn eigen cursisten nu ook beter.” Bij het Arabisch zal het vast niet blijven, want ook Portugees en Italiaans staan op het lijstje van talen die ze goed zou willen spreken.

Nathalie is in haar vrije tijd ook dol op muziek maken, yoga en reizen. De mooiste reis die ze heeft gemaakt was naar de Iguazú watervallen in Argentinië en Brazilië. Maar eigenlijk is het niet nodig om op reis te gaan. “Bij NedLes spreek ik elke dag mensen uit zoveel verschillende landen!” De internationale omgeving en het feit dat ze van haar cursisten kan leren over hun culturen en talen vindt Nathalie het leukste aan haar werk.