Omayra Mac Donald

Omayra Mac Donald heeft altijd al grote interesse gehad in verschillende talen en culturen. Tijdens haar middelbare schoolperiode deed ze eindexamen in de Spaanse taal en tijdens haar HBO-studie Communicatiemanagement en Advies in Amsterdam volgde ze een (extra) interuniversitaire course Caraibistiek in Leiden.

Na een aantal jaar te hebben gewerkt als communicatieadviseur en redacteur- waaronder een periode in Nepal- ontdekte ze als vrijwillig taalcoach/taalmaatje hoeveel voldoening het gaf om anderstaligen te helpen met de Nederlandse taal (spreken, schrijven, grammatica en uitspraak). Deze ervaring was uiteindelijk de aanleiding voor een studie tot NT2-docent aan VU Amsterdam. Als gecertificeerd NT2-docent geeft ze onder andere Delftse Methode lessen.

Omayra is in de Nederlandse en Surinaamse cultuur opgegroeid. Hierdoor weet ze wat het is om je in twee (culturele) werelden tegelijk te begeven. Ze krijgt het meeste energie van taalkennis delen met cursisten en tegelijkertijd te leren van elkaars culturele achtergrond.

Zij is verder een groot muziekliefhebber, leert een woordje Japans, houdt van lezen, yoga beoefenen, reizen, nieuwe (en goede!) restaurantjes ontdekken en films bekijken.