Peter van IJperen

Peter van IJperen studeerde sociologie in Amsterdam en Berlijn. Daarna werkte hij enkele jaren als docent bij het Instituut voor Interdisciplinaire Studies (UvA). Altijd al gepassioneerd door talen en culturen, maakte hij in 2011 de overstap naar het talenonderwijs. Hij doceerde Engels en Nederlands in achtereenvolgens Colombia, Bulgarije en Italië. 

Sinds 2017 werkt Peter voor Nedles. Wat hem hier onder andere goed bevalt is de vriendelijke en internationale sfeer. Cursisten voelen zich hier prettig, een heel belangrijke voorwaarde om een taal goed te leren spreken. Hij gebruikt veel verschillende werkvormen, waaronder online oefeningen zoals puzzels, quizzen en polls. Dit maakt het leren zowel efficiënt als leuk en zorgt voor veel interactie in zijn lessen. Onder de naam van Nomad Teachers geeft hij ook trainingen over online lesmethodes aan andere NT2-docenten. 

Een greep uit zijn hobby’s en interesses: Mediterrane talen, de Syrisch/Jordaanse keuken, Afrikaanse en Braziliaanse muziek, DJ-en, tuinieren, literatuur en films uit de hele wereld, een potje Ticket to ride, wandelen in de bergen en bossen.