Sonja Kupper

In 2021 heeft Sonja haar certificaat docent NT2 (Nederlands als tweede taal) aan de Vrije Universiteit gehaald. Daarna heeft zij Nederlandse les gegeven aan hoogopgeleide anderstaligen. In 1998 heeft ze de opleiding Oriëntaalse talen en Communicatie afgerond. Tijdens de opleiding heeft zij zich vooral bezig gehouden met de Chinese taal. Naast Chinees spreekt zij Engels, Duits en een beetje Italiaans. Ze weet hoe leuk en tegelijkertijd moeilijk het is om een vreemde taal te leren. Haar eigen ervaringen met het leren van vreemde talen gebruikt ze graag bij het lesgeven. Naast het leren van talen heeft zij nog andere hobby´s. Zij houdt van yin yoga, zumba, sabar dans, aqua aerobics, koken en reizen.

Voordat Sonja docent NT2 werd, heeft ze 11 jaar als ambtenaar bij afdeling immigratie van gemeente Amsterdam gewerkt. Toen ze daar werkte, kwam ze dagelijks in contact met mensen uit allerlei landen. Dat vond ze erg leuk en interessant. Via haar werk heeft ze een cursus Engels gevolgd, zodat ze nog beter kon communiceren met de immigranten. Ze vond de cursus erg leuk en bedacht toen, dat zij het zelf ook leuk zou vinden om les te geven. Toen heeft zij besloten om de docentenopleiding aan de Vrije Universiteit te doen.

Sonja is een vriendelijk en vrolijk persoon. In de klas geeft Sonja individuele aandacht aan elke cursist en zorgt ze voor een veilige leeromgeving. Ze vindt het ontmoeten van mensen uit allerlei culturen erg leuk aan dit werk. Ze geeft graag informatie over de Nederlandse taal en cultuur en vindt het ook interessant om informatie over andere culturen te ontvangen.