Tine Heiremans

Al van jongs af aan ben ik gepassioneerd door alles wat met talen te maken heeft. Ik wist ook al snel dat ik in het onderwijs wilde werken en heb daarom eerst een Master Romaanse taal-en letterkunde (Frans-Spaans) behaald in combinatie met mijn pedagogisch diploma. Na jaren Frans en Spaans te hebben gegeven in het Belgisch middelbaar onderwijs (alle niveaus, leeftijden 15-18 jaar) en het hoger onderwijs (Professionele bachelor) ben ik een aantal jaar geleden (voor de liefde 😉 ) naar Frankrijk verhuisd. Ik gaf al bijles Nederlands en aangezien ik me graag verder wilde verdiepen in het NT2-onderwijs, besloot ik ook een Master Nederlands te behalen. Sinds ik hier woon, werk ik bijna uitsluitend in het NT2-onderwijs, deels online en deels op locatie.
Lesgeven is mijn passie en dat is in al die jaren nooit veranderd. Het geeft me energie en maakt me blij! Ik vind het heel belangrijk om altijd voldoende interactie te creëren, zowel online als offline, en om ervoor te zorgen dat elke cursist zich goed voelt en de taal durft gebruiken in concrete situaties. Durven spreken vind ik heel belangrijk, en dat probeer ik te stimuleren tijdens mijn lessen. Ik vind het ook heel leuk als cursisten zelf dingen beginnen te vertellen en probeer ook steeds in te spelen op de verschillende interesses binnen de groep.
In mijn vrije tijd sport ik graag (volleybal, joggen, catamaranzeilen) en doe ik leuke dingen met mijn 2 kinderen van 1 en 4 jaar.