Vera Vlot

Je kan Vera bijna elke dag op school tegenkomen – ze is een vaste medewerker bij NedLes. In 2021 haalde Vera haar certificaat ‘docent NT2’ aan de Vrije Universiteit. Ze kwam als stagiair bij NedLes terecht en is sindsdien gebleven. Ze houdt van de gesprekken die ze met de cursisten heeft, en van het praten over culturele verschillen. Vera creëert een open sfeer waarin mensen durven praten en met elkaar kunnen lachen. Haar favoriete onderwerp om met cursisten over te praten is natuurlijk ‘eten’. Dat is wel gevaarlijk, want daar krijgt iedereen honger van.

Voordat Vera docent NT2 werd, werkte ze als theaterproducent in Amsterdam. Ze houdt nog steeds veel van kunst en cultuur en organiseert nu ook culturele uitstapjes voor de cursisten van NedLes. Door buiten school samen naar een theater of museum te gaan, leer je elkaar, de Nederlanders en hun cultuur beter kennen, EN je oefent met Nederlands spreken!

In haar vrije tijd gaat Vera naar (nog meer) theater, wandelt ze door de stad, gaat ze naar het filmhuis, zingt ze in een koor en houdt ze van een swingend lesje Zumba.