NedLes docent Welmoed

Welmoed Nijhout

Welmoed Nijhout is een vaste docent en rots in de branding bij NedLes. Ze groeide op in de Watergraafsmeer in Amsterdam, studeerde geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam en daarna voor regisseur van documentaires aan de filmacademie. Maar haar grote liefde bleek uiteindelijk het geven van Nederlandse les aan anderstaligen. Dat doet ze inmiddels al ruim vijf jaar met veel plezier.

Ze is erg betrokken bij haar cursisten. Ze ontroeren haar en ze kan veel met hen lachen. Haar onophoudelijke energie en vrolijkheid zorgen ervoor dat haar studenten met veel plezier naar haar lessen gaan. Ze leert haar studenten graag spelenderwijs Nederlands en gebruikt daarvoor veel aanvullende spelletjes, opdrachten en oefeningen.

Welmoed is gespecialiseerd in (privé)lessen Oriëntatie op de Nederlandse Arbeidsmarkt (ONA) en Kennis van de Nederlandse Maatschappij (KNM). Daarnaast houdt ze zich bij NedLes bezig met de cursusplanning en alles wat er verder nog komt kijken bij het draaiend houden van een talenschool. Als ze niet bij NedLes is, wandelt ze graag met haar twee honden in de natuur.