Luister naar de tekst en vul de ontbrekende vormen van het imperfectum in. Druk op "Antwoord controleren" om uw antwoorden te controleren. U kunt een extra letter vragen wanneer u het lastig vindt om een antwoord te geven. Als u op de "[?]"-knop drukt, ziet u de infinitief van het werkwoord, en ziet u of het regelmatig of onregelmatig is..


Interviewer:
We zijn hier in de studio met Willemijn Appel. Willemijn gaat ons iets vertellen over een bijzondere gebeurtenis lang geleden. Want het is lang geleden, nietwaar, Willemijn?

Willemijn:
Ja, dat klopt. Het was tijdens de watersnoodramp in 1953. Ik was toen nog heel jong, maar ik herinner me dat nog goed.
Interviewer: Vertel eens, wat is er die dag precies gebeurd?

Willemijn:
Het was een wisselvallige januarimaand. De hele maand het niet erg koud en we hebben geen sneeuw gezien. Op sommige dagen het zonnig en lekker warm, op andere dagen was het bewolkt en het de hele dag. Op 31 januari was de lucht grijs en het ’s avonds steeds harder te waaien. Uiteindelijk het flink en we de wind om het huis gieren. Opeens ik dat er water in de keuken stond. De hele keukenvloer was nat. Ik mijn vader en hij schrok enorm. We allemaal naar de zolder. Op zolder we dat er buiten overal water was. Ons huis was in een eiland veranderd. Op dat moment ik heel erg bang want ik nog niet zwemmen. Mijn vader : ‘Geen paniek; ze komen ons wel halen.’ En inderdaad: na een tijdje we het geluid van helikopters. We een voor een door een soldaat uit het huis gehaald en in de helikopter gezet. Daarna we een tijdje. Toen de helikopter , kon ik mijn ogen niet geloven: we voor het paleis van de koningin! We naar binnen en daar een kop warme chocolademelk met slagroom. Dat de lekkerste chocolademelk die ik ooit heb gedronken!


Bron: Taaltalent 2, uitgeverij coutinho, zie www.coutinho.nl/taaltalent2